Ben jij handig genoeg om zelf te stucen?

Stucen is geen makkelijk klusje, maar als je een beetje handig bent, kom je een heel eind. De stucmethode wordt gebruikt om een muur af te werken met een pleisterlaag of voor te bereiden op behangen of verven. Maar waar moet je nou precies opletten en hoe moeilijk is het eigenlijk?

Voorbereidingen

Wil je je muur helemaal glad maken? Kies dan voor sausklaar stucen. Ideaal als je de oude pleisterlaag er niet af wil halen of gewoon van een strakke muur houdt. Wil je liever een muur met structuur? Ook daar zijn mogelijkheden voor met sierpleisters of speciale afwerkingen. Maak de muur van te voren goed schoon en stofvrij. Behandel deze eventueel met een voorstrijkmiddel. Laat je goed voorlichten in een kluswinkel, want voor elke ondergrond heb je een ander middel nodig.

Gipsmortel

Bij het aanmaken van de gipsmortel is het belangrijk om met kleine porties te beginnen. Het mengsel moet namelijk binnen 30 minuten op de muur gesmeerd worden. Met behulp van een mixer meng je de gipsmortel goed door elkaar. Kijk op de verpakking hoeveel water je moet toevoegen. Werk in banen van boven naar beneden en begin altijd in de hoeken. Nu is het aan jou om in te schatten of je deze klus kunt klaren.

Hulp gezocht?

Laat je het toch liever aan een professional over na het lezen van de informatie? Heel begrijpelijk! Een makkelijke manier om deze klus snel en naar budget uit te besteden is werkspot.nl. Je kunt gratis en vrijblijvend een stucopdracht plaatsen en de professionele reacties vergelijken. Prijzen variëren van €8,- tot €65,- per m2. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s